Mitä olet aina halunnut tietää hallitustyöstä?
​​​​​​​HHJ BoardCast kertoo, kuuntele koko sarja!

HHJ-koulutusten parissa pitkään työskennelleet Susanna Keskinen (oikealla) ja Minni Rimpioja kokosivat podcastinsa pohjaksi asioita, jotka heidän kokemuksensa mukaan askarruttavat usein HHJ-koulutuksiin osallistuvia. Sarjassa kokeneet hallitustoimijat antavat neuvoja ja kertovat samalla omasta urastaan, myös sen hankalimmista hetkistä.

Pölyiset käsitykset hallituksista saavat kyytiä syksyn uutuus-podcastissa, jossa kuullaan kahdeksan tarinaa nykyaikaisesta hallitustyöskentelystä.
Sarjan avaa kokenut kansainvälinen hallitusammattilainen, Suomen vaikutusvaltaisimmaksi bisnesnaiseksi viitenä vuotena peräkkäin valittu Sanna Suvanto-Harsaae. Hän aloittaa myyttien murskaamisen vetämällä ruksit vanhojen herrojen sikarikerhon ylle ja vaatimalla hallituksiin diversiteettiä, monimuotoisuutta.
Syksyn mittaan kuultavissa keskusteluissa hallitustyötä käsitellään omistamisen, yrityksen uudistamisen, vastuullisuuden ja digitalisaation näkökulmista sekä haetaan oppia pörssiyhtiöiden maailmasta.
HHJ eli Hyväksytty hallituksen jäsen BoardCast -sarjan ovat tehneet HHJ-koulutuksen asiantuntijat Minni Rimpioja ja Susanna Keskinen Tampereen kauppakamarista. Podcast syntyi halusta avata hallitustyön sisältöjä varsinkin yrityselämän nuorille sukupolville.
– Me kysymme heidän puolestaan asioita, joita moni miettii, mutta ei tohdi kysyä. Selvitämme, mitä taitoja hallituksissa tarvitaan, keitä niihin halutaan ja miten valinnat tehdään. Puhumme suoraan myös rahasta. Monia kiinnostaa, mitä hallitustyöstä maksetaan. Entä mitä muuta hallitustyö tekijöilleen antaa?
Podcastien vaihtuvat vieraat ovat tekijöiden mukaan persooniltaan erilaisia, mutta heillä on yhteinen piirre: kaikki tekevät työtään rakkaudesta lajiin. He kehittävät itseään monipuolisesti ja haluavat auttaa osaamisellaan yrityksiä menestymään.
– Yksi haastateltavista sanoi osuvasti, että hallituksen arvo piilee sen kyvyssä neutralisoida asioita. Hän tarkoitti, että hallituksissa tarvitaan tavallisia ihmisiä, joilla on rohkeutta tarttua myös ikäviin asioihin ja kipupisteisiin. Kyse ei ole superihmisistä.

Kahdeksan henkilöä, kahdeksan tarinaa
HHJ BoardCast -podcastit tehtiin viime kevään ja kesän aikana. Ensimmäisen tuotantokauden jaksot julkaistaan Spotifyssa ja HHJ:n YouTube-kanavalla kahden viikon välein.

16.9. Ei mikään sikarikerho, Sanna Suvanto-Harsaae
30.9. Hallitus ei aina toimi – joskus sentään, Ismo Salminen
14.10. Omistaja, älä pilaa hallitusta, Tero Luoma
28.10. Haasteet ja suurimmat opit hallitustyössä, Jorma Eloranta
11.11. Tunteet pelissä sukupolvenvaihdoksessa, Teija Siren
25.11. Vastuullisuus on uusi musta, Katri Sipilä
9.12. Money, money, money – vai rakkaudesta lajiin, Sami Somero
23.12. Älyä hallituksiin – miten hallitustyö digitalisoituu, Ville Tolvanen


Teksti Päivi Eskelinen
Kuva Katriina Nousiainen