​​​​​​​

​​​​​​​​​​​​​​TilastoT


​​​​​​​

HHJ-kurssin tilastoja

HHJ-kurssi järjestettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2005 Tampereella. Vuonna 2006 tulivat mukaan Oulun ja Hämeen kauppakamarit. Nyt mukana ovat kaikki Manner-Suomen kauppakamarit.

Vuoden 2023 loppuun mennessä:
Kursseja yht. 758 kpl
Kurssin suorittaneita yht. 15 685

​​​​​​​Oheisista graafisesta taulukosta näet miten osallistujien määrät ovat kehittyneet:

HHJ-puheenjohtajakurssin tilastoja

HHJ-puheenjohtajakurssi järjestettiin ensimmäisen kerran keväällä 2013 Tampereella. Vuonna 2013 tulivat mukaan Turun, Oulun ja Pohjanmaan kauppakamarit. Nyt mukana on 18 alueellista kauppakamaria.

Vuoden 2023 loppuun mennessä:
Puheenjohtajakursseja yht. 145 kpl
Puheenjohtajakurssin suorittaneita yht. 1 834

Oheisista graafisesta taulukosta näet miten osallistujien määrät ovat kehittyneet.

HHJ-tutkinto

HHJ-tutkinnon on vuoden 2023 loppuun mennessä suorittanut hyväksytysti 7 674 henkilöä. Ensimmäinen valtakunnallinen HHJ-tutkinto järjestettiin Tampereella tammikuussa 2007. Hämeen, Oulun ja Tampereen kauppakamareiden alueilta HHJ-kurssin suorittaneita oli noin 150 henkilöä, joista 94 ilmoittautui. Näistä 78 henkilöä palautti ennakkotehtävät hyväksytysti ja heidät kutsuttiin tutkintopäivään. HHJ-tutkinnon suoritti 75 henkilöä.

HHJ-tutkintojen tilastoa

Valtakunnallisia HHJ–tutkintoja on järjestetty tähän mennessä 35. Alla olevasta taulukosta näet kunkin tutkinnon määrät: ilmoittautuneet, tutkintopäivään kutsutut ja osallistuneet sekä suorittaneet ja hylkäysprosentin.


​​​​​​​Alla olevassa taulukossa ovat kurssin hyväksytysti suorittaneiden kumulatiiviset määrät ilmoittautumisajan päättymishetkellä, ilmoittautuneet ja tutkinnon suorittaneet.