kurssi

Hallitustyöskentely ja sen kehittäminen

Hallitustyö koostuu useista eri osa-alueista - HHJ-kurssilla käsitellään aiheita, kuten hallituksen kokoonpano, rooli, vastuut, riskienhallinta sekä työskentelytavat (raportointi, strategiatyö, palkitsemisjärjestelmät). Hallitustyöskentely avataan kurssilla erityisesti pk-yrityksen näkökulmasta, hyvin käytännönläheisesti ja monipuolisten yritysesimerkkien avulla. Samalla selvitämme asiantuntijoiden ja hallitusammattilaisten johdolla, mitä on hyvä hallitustyö ja millaisia työkaluja hallitustyöskentelyn kehittäminen vaatii.

Keskiössä hyvä hallitustyö

Hyvä hallitustyö ja hallitustyöskentelyn kehittäminen vaativat osaamista ja erilaisia työkaluja. Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ)-kurssi soveltuu hallitustyöskentelyn aktivoimiseen ja kehittämiseen. Kurssi sopii hallitustyötä jo tekeville henkilöille tai sitä harkitseville sekä hallitusammattilaisen urasta kiinnostuneille. Samalla se auttaa yrittäjiä ja yritysjohtajia hyödyntämään hallitustyöskentelyä entistä paremmin. HHJ-kurssin jälkeen on myös mahdollisuus suorittaa HHJ-tutkinto ja HHJ-puheenjohtajakurssi sekä osallistua vuosittaiseen valtakunnalliseen HHJ-alumniseminaariin.

HHJ-kurssi sisältää neljä puolen päivän jaksoa ja ryhmätyön:

1. jakso: Hyvä hallintotapa
2. jakso: Hallituksen ja hallitustyön organisointi
3. jakso: Strategiatyö

Ryhmätyöjakso

4. jakso: Yrityksen talouden seuranta ja ohjaus

Parasta antia oli syventyä hallitustyöskentelyn perusteisiin erilaisten case-esimerkkien kautta. Erityisen antoisaa oli ryhmätyö, jossa sai lähemmin tutustua kyseisen yrityksen haasteisiin sekä muihin kurssilaisiin.


​​​​​​​Minna Telanne,
​​​​​​​kehitysjohtaja - Panostaja Oyj

KIRJALLISUUTTA

Hyvä hallitustyö, Juhani Erma, Tommi Rasila, Olli V. Virtanen, kauppakamari yhteistyössä Hallitusammattilaiset ry:n kanssa (sis. hintaan)

Listaamattomien yhtiöiden hallinnoinnin kehittäminen, Corporate Governance: Keskuskauppakamari (liitteenä myös yllä olevassa kirjassa)

HHJ-alumni on HHJ-kurssin ja HHJ-puheenjohtajakurssin käyneille tarkoitettu suljettu LinkedIn-ryhmä. Lue lisää HHJ Alumni -LinkedIn-ryhmästä.

Lue lisää tulevista koulutuksistamme täältä tai ota yhteyttä lähimpään kauppakamariin.