HHJ-hallituskurssi

Hallitustyöskentely ja sen kehittäminen

Hallitustyö koostuu useista eri osa-alueista - HHJ-kurssi käsittelee aiheita, kuten hallituksen kokoonpano, rooli, vastuut, riskienhallinta sekä työskentelytavat (raportointi, strategiatyö, palkitsemisjärjestelmät). Hallitustyöskentely avataan kurssilla erityisesti pk-yrityksen näkökulmasta, hyvin käytännönläheisesti ja monipuolisten yritysesimerkkien avulla. Samalla selvitämme asiantuntijoiden ja hallitusammattilaisten johdolla, mitä on hyvä hallitustyö ja millaisia työkaluja hallitustyöskentelyn kehittäminen vaatii.

Hallituskurssilla Keskiöön nousee hyvä hallitustyö

Hyvä hallitustyö ja yrityksen hallitustyöskentelyn kehittäminen vaativat osaamista ja erilaisia työkaluja hallituksen jäseniltä. Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ)-kurssi soveltuukin erityisesti hallitustyöskentelyn aktivoimiseen ja kehittämiseen. Kurssi sopii hallitustyötä jo tekeville henkilöille tai sitä harkitseville sekä hallitusammattilaisen urasta kiinnostuneille. Samalla hallituskurssi auttaa yrittäjiä ja yritysjohtajia hyödyntämään hallitustyöskentelyä entistä paremmin. HHJ-kurssin jälkeen on myös mahdollisuus suorittaa HHJ-tutkinto ja HHJ-puheenjohtajakurssi sekä osallistua vuosittaiseen valtakunnalliseen HHJ-alumniseminaariin (nykyisin Hallituspaikka -tapahtuman yhteydessä).

HHJ-kurssi sisältää neljä puolen päivän jaksoa ja ryhmätyön:

1. jakso: Hyvä hallintotapa
2. jakso: Hallituksen ja hallitustyön organisointi
3. jakso: Strategiatyö

Ryhmätyöjakso

4. jakso: Yrityksen talouden seuranta ja ohjaus

Kun siis haluat kehittää laaja-alaisesti yrityksen hallitustyöskentelyä ja hyvää hallitustyötä sekä itseäsi hyvin toimivan hallituksen jäsenenä, tule mukaan kansainvälisesti tunnustetulle ja palkitulle HHJ-kurssille.

Parasta antia oli syventyä hallitustyöskentelyn perusteisiin erilaisten case-esimerkkien kautta. Erityisen antoisaa oli ryhmätyö, jossa sai lähemmin tutustua kyseisen yrityksen haasteisiin sekä muihin kurssilaisiin.


​​​​​​​Minna Telanne,
​​​​​​​kehitysjohtaja - Panostaja Oyj

HALLITUSTYÖSKENTELY KIRJALLISUUTTA

Hyvä hallitustyö, Juhani Erma, Tommi Rasila, Olli V. Virtanen, kauppakamari yhteistyössä Hallitusammattilaiset ry:n kanssa (sis. hintaan)

Listaamattomien yhtiöiden hallinnoinnin kehittäminen, Corporate Governance: Keskuskauppakamari (liitteenä myös yllä olevassa kirjassa)

HHJ-alumni on HHJ-kurssin ja HHJ-puheenjohtajakurssin käyneille tarkoitettu suljettu LinkedIn-ryhmä. Lue lisää HHJ Alumni -LinkedIn-ryhmästä.

ILMOITTAUDU HALLITUSTYÖSKENTELYN KURSSILLE

Tulevat hallituskurssit löydät täältä. Lisäksi voit kysyä lisätietoa koulutuksista lähimmästä kauppakamarista.