Kurssi

HHJ-kurssilla käsitellään hallituksen kokoonpano, rooli, vastuut, riskienhallinta ja työskentelytavat (raportointi, strategiatyö, palkitsemisjärjestelmät) erityisesti pk-yrityksen näkökulmasta ja käytännönläheisesti yritysesimerkkien avulla.


Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ)-kurssi soveltuu hallitustyöskentelyn aktivoimiseen ja kehittämiseen. Se sopii sekä hallitustyötä jo tekeville henkilöille tai sitä harkitseville ja auttaa myös yrittäjiä ja yritysjohtajia hyödyntämään hallitustyöskentelyä entistä paremmin. HHJ-kurssin jälkeen on mahdollisuus suorittaa HHJ-tutkinto ja HHJ-puheenjohtajakurssi sekä osallistua vuosittaiseen valtakunnalliseen HHJ-alumniseminaariin.

HHJ-kurssi sisältää neljä puolen päivän jaksoa ja ryhmätyön:

1. jakso: Hyvä hallintotapa
2. jakso: Hallituksen ja hallitustyön organisointi
3. jakso: Strategiatyö

Ryhmätyöjakso

4. jakso: Yrityksen talouden seuranta ja ohjaus
​​​​​​​

Parasta antia oli saada hallitustyöskentelyn perusteista erilaisten case-esimerkkien kautta. Erityisen antoisaa oli ryhmätyö, jossa sai lähemmin tutustua kyseisen yrityksen haasteisiin sekä muihin kurssilaisiin.


​​​​​​​Minna Telanne
,
​​​​​​​kehitysjohtaja - Panostaja Oyj

KIRJALLISUUTTA

Hyvä hallitustyö, Juhani Erma, Tommi Rasila, Olli V. Virtanen, kauppakamari yhteistyössä Hallitusammattilaiset ry:n kanssa (sis. hintaan)

Listaamattomien yhtiöiden hallinnoinnin kehittäminen, Corporate Governance: Keskuskauppakamari (liitteenä myös yllä olevassa kirjassa)

HHJ-alumni on HHJ-kurssin ja HHJ-puheenjohtajakurssin käyneille tarkoitettu suljettu LinkedIn-ryhmä. Lue lisää HHJ Alumni -LinkedIn-ryhmästä.

Lue lisää tulevista koulutuksista täältä tai ota yhteyttä lähimpään kauppakamariin.