HHJ BoardCast

HHJ BoardCast on podcast-sarja, jossa kokeneet hallitustoimijat antavat neuvoja ja kertovat omasta urastaan, myös sen hankalimmista hetkistä. Sarjassa käsitellään hallitustyötä omistamisen, yrityksen uudistamisen, vastuullisuuden ja digitalisaation näkökulmista sekä haetaan oppia pörssiyhtiöiden maailmasta.

Mitä olet aina halunnut tietää hallitustyöstä? HHJ BoardCast kertoo, kuuntele koko sarja!

Pölyiset käsitykset hallituksista saavat kyytiä uutuus-podcastissa, jonka ensimmäisellä kaudella kuullaan kahdeksan tarinaa nykyaikaisesta hallitustyöskentelystä.

Sarjan avaa kokenut kansainvälinen hallitusammattilainen, Suomen vaikutusvaltaisimmaksi bisnesnaiseksi viitenä vuotena peräkkäin valittu Sanna Suvanto-Harsaae. Hän aloittaa myyttien murskaamisen vetämällä ruksit vanhojen herrojen sikarikerhon ylle ja vaatimalla hallituksiin diversiteettiä, monimuotoisuutta.

Hallitustyötä käsitellään omistamisen, yrityksen uudistamisen, vastuullisuuden ja digitalisaation näkökulmista sekä haetaan oppia pörssiyhtiöiden maailmasta.

HHJ eli Hyväksytty hallituksen jäsen BoardCast -sarjan ovat tehneet HHJ-koulutuksen asiantuntijat Minni Rimpioja ja Susanna Keskinen Tampereen kauppakamarista. Podcast syntyi halusta avata hallitustyön sisältöjä varsinkin yrityselämän nuorille sukupolville. Podcastin pohjaksi on koottu asioita, jotka usein askarruttavat HHJ-koulutuksiin osallistuvia.

– Me kysymme heidän puolestaan asioita, joita moni miettii, mutta ei tohdi kysyä. Selvitämme, mitä taitoja hallituksissa tarvitaan, keitä niihin halutaan ja miten valinnat tehdään. Puhumme suoraan myös rahasta. Monia kiinnostaa, mitä hallitustyöstä maksetaan. Entä mitä muuta hallitustyö tekijöilleen antaa?


Sarjassa kokeneet hallitustoimijat antavat neuvoja ja kertovat samalla omasta urastaan, myös sen hankalimmista hetkistä. Podcastin vaihtuvat vieraat ovat tekijöiden mukaan persooniltaan erilaisia, mutta heillä on yhteinen piirre: kaikki tekevät työtään rakkaudesta lajiin. He kehittävät itseään monipuolisesti ja haluavat auttaa osaamisellaan yrityksiä menestymään.

– Yksi haastateltavista sanoi osuvasti, että hallituksen arvo piilee sen kyvyssä neutralisoida asioita. Hän tarkoitti, että hallituksissa tarvitaan tavallisia ihmisiä, joilla on rohkeutta tarttua myös ikäviin asioihin ja kipupisteisiin. Kyse ei ole superihmisistä.


Kahdeksan henkilöä, kahdeksan tarinaa

Ensimmäisen tuotantokauden jaksot on julkaistu Spotifyssa ja HHJ:n YouTube-kanavalla.

1. Sanna Suvanto-Harsaae: Ei mikään sikarikerho
2. Ismo Salminen: Hallitus ei aina toimi – joskus sentään
3. Tero Luoma: Omistaja, älä pilaa hallitusta
4. Jorma Eloranta: Haasteet ja suurimmat opit hallitustyössä
5. Teija Siren: Tunteet pelissä sukupolvenvaihdoksessa
6. Katri Sipilä: Vastuullisuus on uusi musta
7. Sami Somero: Money, money, money – vai rakkaudesta lajiin?
8. Ville Tolvanen: Älyä hallituksiin – miten hallitustyö digitalisoituu

Teksti: Päivi Eskelinen
Kuva: Jonathan Melartin