HHJ BoardCast jatkuu uusilla, mehevillä tarinoilla

HHJ BoardCastin toisen kauden ensimmäinen vieras on Petra Erätuli-Kola (vasemmalla), jonka Minni Rimpioja ja Susanna Keskinen kutsuivat tietenkin erätulille Kirskaanniemen laavulle Lempäälään. Podcastien teknisestä toteutuksesta ensimmäisellä ja toisella tuotantokaudella vastaa tamperelainen Blue Screen 404 -studio.

Nyt korvat auki! Vuosi sitten julkaistu suosittu Hyväksytty hallituksen jäsen HHJ BoardCast -podcast jatkuu kahdeksalla uudella jaksolla.

Toisella tuotantokaudella puhutaan muun muassa tulevaisuuden hallitustyöstä, strategiasta muutoksen tukena, asiakaskokemuksesta sekä tekoälyn ja digitalisaation mahdollisuuksista. Ensimmäisen kauden tapaan podcasteissa tuodaan näkyviin hallitustyön inhimillistä puolta ja kerrotaan henkilökohtaisia kasvutarinoita.

Podcastin toimittavat viime kaudesta tutut palvelupäällikkö Minni Rimpioja ja koulutuspäällikkö Susanna Keskinen Tampereen kauppakamarista. Molemmat työskentelevät HHJ-koulutusten kehityksessä, vetävät HHJ-koulutuksia ja ovat näin jatkuvasti tekemisissä hallitustyöstä esiin nousevien kysymysten kanssa, joihin yrityksissä etsitään vastauksia. Tekijöiden lähestymistapa ei voisi olla käytännönläheisempi.

– Idea podcasteista lähti halustamme lisätä varsinkin nuorten ymmärrystä hallituksen tehtävistä ja hallituksen roolista yrityksen päivittäisen työn taustalla. Ajatuksena oli myös pyyhkiä pölyjä vanhentuneista käsityksistä ja vähän ravistellakin niitä, Rimpioja ja Keskinen kertovat.

– Ensimmäisestä tuotantokaudesta saadun palautteen perusteella onnistuimme, ja ilahduimme, että jaksoilla on ollut paljon kuuntelijoita myös vanhemmissa ikäluokissa. Kuuntelijaprofiilien mukaan sukupuolijakaumakin menee melkein tasan. Hallitustyötä käsittelevälle podcastille oli kuin olikin kysyntää!

Ensimmäisen kauden jaksoja on kuunneltu tähän mennessä yhteensä yli 7300 kertaa. Yksittäisistä jaksoista eniten kuuntelukertoja on saanut podcastin raikkaasti vuosi sitten avannut talouselämän vaikuttaja ja hallitusammattilainen Sanna Suvanto-Harsaae. Hän murskasi käsityksen hallituksesta vanhojen herrojen sikarikerhona ja vaati hallituksiin diversiteettiä, monimuotoisuutta, ja laatua osaamiseen.

Keskustelua diversiteetistä jatketaan uudella kaudella useasta eri näkökulmasta. Teemoina ovat lisäksi tulevaisuuden hallitustyö, rohkeus uudistua, kasvaa ja olla utelias. Puhutaan samanmielisyyden sudenkuopasta ja siitä, että hallitus on paikka, jossa on joskus uskallettava puhua vaikeista asioista ja olla eri mieltä.

Kiinnostavia vieraita yllättävissä ympäristöissä

Kakkoskauden vieraslista sisältää jälleen tunnettuja ja kiinnostavia henkilöitä. Sarjan avaa yrittäjä, toimitusjohtaja ja unelmansa hallitusammattilaisuudesta toteuttanut Petra Erätuli-Kola. Hän kertoo erilaisista rooleistaan ja niiden keskinäisestä suhteesta erätulilla – todellakin! – Kirskaanniemen laavulla Lempäälässä.

– Päätimme toisella kaudella vaihtaa välillä maisemaa. Podcastin teknisestä toteutuksesta vastaava Blue Screen 404 -studio innostui ideasta, joten kuulemme ainakin kaksi jaksoa, jotka on äänitetty yllättävissä paikoissa, Keskinen ja Rimpioja kertovat.

Toisessa jaksossa tavataan Vuoden nuori hallitustekijä -palkinnolla marraskuussa palkittu strategiakouluttaja Antti Haapakorva. Jakson punaisena lankana juoksee kasvuyrittäjyys ja strategiatyö alati muuttuvassa toimintaympäristössä. Jakso on julkaistu myös Haapakorvan omassa, Pelastetaan strategia -podcastissa.

Muun muassa HappyOrNotissa asiakaskokemusjohtajana työskennelleen Kirsti Laasion kanssa syvennytään hallituksen kykyyn käsitellä asiakaskokemusta ja -arvoa. Mitä hallituksen pitää ymmärtää niistä?
– Puhumme myös Kirstin kokemuksista kansainvälisistä tiimeistä. Hän on vienyt maailmalle suomalaisia brändejä ja kirjoittanut oppaan asiakaskokemuksen rakentumisesta B2B-ympäristössä.

Slushin perustajiin lukeutuvan Helene Auramon podcastin toimittajat tapaavat Kirkkoharjun näkötornin kahvilassa Kangasalla ja antavat ajatustensa lentää avarassa harjumaisemassa. Mitä Helene miettii pörssiyhtiöiden naiskiintiöistä? Entä mitä ovat prönöt?

Uuden tuotantokauden muut vieraat ovat Katri Harra-Salonen, Risto Lähdesmäki, Hanna Kivelä ja Rajkumar Sabanadesan.

HHJ BoardCastin kaikki jaksot ovat kuunneltavissa Spotifyssa ja YouTubessa.


Teksti Päivi Eskelinen
Kuva Petri Mäkiharju