Joulutervehdys HHJ-tutkintolautakunnan puheenjohtajalta

Pia Pursiainen syksyn 2022 HHJ-tutkintopäivässä Tampere-talossa.

Minulla on ollut suuri ilo toimia kuluneena vuonna HHJ-tutkintolautakunnan puheenjohtajana. Tiesittekö muuten, että ensimmäinen HHJ-tutkinto pidettiin vuonna 2007 ja nyt sen on suorittanut hyväksytysti jo yli 6000 HHJ-kurssilaista. Kuluneena vuonna hyväksytysti suorittaneita oli 902 henkilöä. Näidenkin lukujen valossa HHJ-kokonaisuus on vuosien varrella tehnyt merkittävää työtä suomalaisten yritysten kilpailukyvyn lisäämiseksi hallitustyön kehittämisen avulla.

Itsessään HHJ-tutkinto ei ole aivan läpihuuto -juttu, eikä se sellaiseksi tietenkään ole tarkoitettukaan. Muistan hyvin itsekin sen jännittävän hetken, kun tutkintopäivänä tämän koepaperin käteeni sain. Tarkkuutta ja tietoa sen suorittaminen vaati, mutta sitäkin paremmalta läpipääsy sitten tuntuikin! Tutkintolautakunnan puheenjohtajana luen runsaat asiakaspalautteet mitä saamme. Palautteista selviää, että jo ennakkotehtävä koetaan hyvin osaamista mittaavaksi, ja samalla tekijöilleen hyvin antoisaksi pohdinnallisen luonteensa vuoksi. Samoin palautteista löytyy paljon kiitosta itse tutkinnonpäivän ennakkotehtävien purkuun liittyen, joissa sisältö ja asiantuntijoidemme esitystapa on koettu opettavaiseksi ja päivä antoisaksi. Tutkintopäivän monivalintatehtävä saa myös kiitosta siitä, että edellyttää asiaanperehtymistä sekä tarkkuutta, pelkällä hyvällä tuurilla ei tässä kokonaisuudessa selviä. Pohdin myös niitä palautteita, joissa osallistuja on pettyneenä antanut rakentavan mielipiteensä, kun ei tutkinto ole onnistunut toivotulla tavalla. Palaute on meille ensiarvoisen tärkeää ja kiitänkin jokaista teitä, jotka olette nähneet tärkeäksi meille sitä antaa - kiitos!

Tässä kohden vuotta haluan kiittää myös jokaista tutkintoon osallistunutta, ilman teitä meitäkään ei tarvittaisi. Haluan esittää myös suuret kiitokset koko asiantuntevalle HHJ-tutkintolautakunnalle arvokkaasta työstänne, jota olette jälleen tänäkin vuonna pyyteettömästi tehneet. Tästä on hienoa jatkaa kohti vuotta 2023! Ja ensi vuoden ensimmäinen tutkintopäivään ilmoittautuminenhan on jo auennut, ja se pidetään tutusti verkkotapahtumana 30.3. Tervetuloa!

Nyt on aika jättää hetkeksi arkihuolet ja rauhoittua joulun viettoon.
Hyvää Joulua!

Pia Pursiainen
HHJ-tutkintolautakunnan puheenjohtaja

Kevään tutkintoon ilmoittautuminen 9.1. mennessä; lue lisää tästä!